Суббота, 6 июля 2024 г.

Именины: Anrijs, Arkādijs

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Iepazīsti mūs Latvijas Radio jubilejas nedēļā!

1.novembrī Latvijas Radio svinēs gluži bezgalīgu - 88.dzimšanas dienu! Gaidot jubileju, dažādos raidījumos piedāvāsim iepazīt mūs pašus citādāk, nekā ierasts līdz šim - veidojot raidījumus un programmas.

Šonedēļ katru rītu uzreiz pēc plkst.7.00 Latvijas Radio 1 programmā "Labrīt!" katra Latvijas Radio kanāla pārstāvis rīta raidījumā dāvinās klausītājiem vienu izvēlētu īpašu dziesmu.

Šodien savu dziesmu klausītājiem dāvāja LR1 raidījuma "Zināmais Nezināmajā" vadītāja Sandra Kropa.

Rīt savu īpašo dziesmu noklausīties piedāvās LR2 direktors Armins Ronis.

Trešdien dzirdēsiet LR3-Klasika direktores Gundas Vaivodes izvēlēto muzikālo dāvanu,

bet ceturtdien noklausieties LR4-Doma laukums programmu vadītāja Aleksandra Aļeksejeva izvēlēto dziesmu.

Savukārt piektdienu, radio dzimšanas dienas rītu iesāksim ar LR5 vadītāja Kārļa Dagiļa muzikālo dāvanu mums un mūsu klausītājiem.

Arī šogad Latvijas Radio 1 raidījumā "Monopols" tiks turpināta tradīcija, pirms radio dzimšanas dienas aicinot raidījumā mūsu darbiniekus. Daudziem no mums "Monopols" jau uzzīmējis portretus, tomēr arvien ir darbinieki, par kuriem vēlamies uzzināt un pastāstīt vairāk.

Šovakar, 28.oktobrī plkst.19.06 "Monopolā" klausieties dzīvesbiedru: LR3 - Klasika direktores Gundas Vaivodes un komponista, diriģenta, Dailes teātra Muzikālās daļas vadītāja Jura Vaivoda dubultportretu - par sapņiem un kopīgajiem muzikālajiem ceļojumiem.

Rītvakar plkst.19.06 LR4 žurnālistes Olgas Dragiļevas portrets par to, kā tas ir - strādāt žurnālistikā divās valodās? Cik daudz spēka un enerģijas vajadzīgs, lai pēdējā gada laikā savu darbu veiktu ne tikai Latvijā, bet arī Krievijā, Igaunijā, Somijā un Lietuvā?

Trešdien, 29.oktobrī plkst.19:06 Monopolā viesosies mamma un meita: aktrise Velta Skurstene un LR1 raidījumu vadītāja Zane Lāce. Nosaukt daudzās lomas Leļļu tātrī un Jaunatnes teātri būtu pagrūti, bet tepat mūsu Latvijas Radio raidlugās Velta Skurstene bijusi gan Pīlēns Tims, gan Miss Endrjū, Sunītis Totiņš un lācēns Tobiass, un, protams, Tāpēcītis raidījumu ciklā bērniem "Atbildam jums, kāpēcīši!". Savukārt Zane Lāce ir vaigā skatījusi un aprunājusies ar dzeloņcūkām, aļņiem, seskiem, briežiem, medņiem, čūskām, iguānām, spārēm, prusakiem un daudziem citiem kustoņiem - kā viņa pati saka.

Ceturtdien, 30.oktobrī plkst.19:06 "Monopola" viesos radio darbinieks, kurš par sevi pats saka: "Man ir 3 identitātes - Teātris, kas ir profesija uz mūžu; Reklāma, kurai atdoti jau 20 gadi un Universitāte, kur darbā ar studentiem tiek likta lietā Liniņa un Ferdas skola. Šī vakara viesis būs Latvijas Radio Reklāmas daļas vadītājs, aktieris un runas pedagogs Andris Morkāns.

Radio dzimšanas dienas, 1.novembra vakarā plkst.19.06 "Monopolā" viesosies LR1 programmu vadītājs Tālis Eipurs, kurš pavisam nesen atgriezies no kādas siltas zemes - kuras? Tas klausītājiem būs jāuzmin pašiem konkursā!