Суббота, 6 июля 2024 г.

Именины: Anrijs, Arkādijs

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

RE!STARTS PIEDĀVĀ JAUNU SERIĀLU „STARPBRĪŽI”

Latvijas Radio un Teterevu fonda projekta „Re!Starts" ietvaros no pirmdienas, 20.janvāra, Latvijas Radio 1 skanēs jauns seriāls „Starpbrīži".
Katru darba dienu plkst.9:05 un atkārtojumā plkst.14:05 jaunās un spilgtās latviešu dramaturģes Rasas Bugavičutes, pieredzējušā skatuves meistara Zigurda Neimaņa un skaņu režisora Ungara Savicka kopīgi veidotais radio seriāls aizvedīs klausītājus pasaulē, kurā visu problēmu pamats ir atklātības trūkums. Ikviens no mums ir bijis šajā pasaulē, un gandrīz katrs skolas laiku vēlāk dzīvē atceras ar smaidu, tādēļ seriāls ieturēts viegli humoristiskā garā.
Lugas autore Rasa Bugavičute stāsta, kādēļ stāsta vadlīnijai izvēlējusies skolu: „Par skolas tematiku izvēlējos rakstīt, jo nu, kad kopš vidusskolas pabeigšanas pagājuši septiņi gadi, es arvien izteiktāk saprotu, ka lielākā mācība, ko skola dod, ir prasme izdzīvot. Un neatkarīgi no tā, vai tu esi skolēns, skolotājs, garderobists vai dežurants. Skola ir kā mazs pasaules modelis, kurā katram jāatrod sava vieta, jāpakļaujas, jāiet pret noteikumiem, jācīnās savas taisnības vārdā. Turklāt skola ir tā vide un tas lielums, ar kuru mums katram ir savas asociācijas un atmiņas - man gribējās klausītājiem atgādināt par šo laiku viņu dzīvē. "
Viens no projekta „Re!Starts" mērķiem ir jauno autoru, režisoru un aktieru iesaistīšana Radioteātra žanrā. Arī jaunā dramaturģe atzīst, ka: „Lielākais izaicinājums darba tapšanas laikā bija aprast ar to, ka Radioteātrī viss, arī apkārt notiekošais, ir jāpasaka vārdos, ja tas ir būtisks ainai. Teātrī ļoti daudz ko var pateikt ar vienu vārdu un darbību virkni, bet Radioteātrī viss jāietver vārdā - pie tā pierast bijis ļoti grūti."
Jaunā seriāla „Starpbrīži" lomās dzirdēsiet Aināru Ančevski, Daigu Kažociņu, Karīnu Tatarinovu, Ausmu Ziemeli, Rasmu Garni, Andreju Možeiko, Aivaru Bogdanoviču, Daini Ozoliņu, Reini Boteru, Līgu Apsīti, Klāvu Melli un Arvils Rozenbergs.
Projekta „Re!Starts" un jaunā seriāla aktualitātēm aicinām sekot līdzi mājas lapā www.latvijasradio.lv, kā arī sociālo tīklu kontos: www.twitter.com/RestartsRT, www.facebook.com/RestartsRT un www.draugiem.lv/restartsrt.