Суббота, 6 июля 2024 г.

Именины: Anrijs, Arkādijs

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Programma "Labrīt!" tiešraidē no Briseles

Piektdienas rītā, 28.martā, Latvijas Radio 1 rīta ziņa programma „Labrīt!" no plkst. 6:00 līdz 9:00 skanēs īpaši interaktīvā formā, būtisku satura daļu raidot tiešraidē no Briseles, Eiropas Parlamenta ēkas.

Ar šo tiešraidi Latvijas Radio Ziņu dienests un 1.kanāls atzīmēs aktīvā priekšvēlēšanu laika sākumu, jo līdz Eiropas Parlamenta vēlēšanām atlikuši tieši divi mēneši. Šī gada EP vēlēšanas zīmīgas arī ar to, ka 24.maijā apritēs tieši desmit gadi, kopš Latvija iestājusies Eiropas Savienībā.

Programmas pirmajā stundā Eiropa Parlamenta deputātu darbu vērtēs iedzīvotāji Latvijas novados, bet plkst.7:10 tiešraidē no Briseles studijas piedāvāsim interviju ar Eiropas Savienības attīstības komisāru Andri Piebalgu. Plkst. 7:45 Briseles studijā viesosies Beļģijā dzīvojošie latvieši, kuri dalīsies ar savu viedokli gan par Eiropas Parlamenta deputātiem no Latvijas, gan vērtēs situāciju, kad viņiem pašiem ir liegts vēlēt par Latvijas deputātiem. Savukārt stundā pēc plkst.8:00 Briseles studijā diskutēs EP deputāti ar krasi pretējiem viedokļiem – Kārlis Šadurskis un Alfrēds Rubiks.

Programmu „Labrīt!" Briseles studijā vadīs mūsu korespondente Ina Strazdiņa, savukārt Rīgā klausītājus modinās Gusts Kikusts ar ierasto ziņu komandu.

Šī tiešraide būs aizsākums plašākam Eiropas Parlamenta un Latvijas deputātu darba izvērtējumam Latvijas Radio 1, piedāvājot klausītājiem gan plašas diskusijas par paveikto, gan analītiskus ziņu materiālus par citu Eiropas Savienības valstu pieredzi līdzšinējā EP darba periodā.

Latvijas Radio ziņas un programmu „Labrīt!" klausies arī internetā www.latvijasradio.lv un mobilajās ierīcēs, bet jaunumiem seko līdzi sociālajā tīklā https://twitter.com/LRzinas .

Latvijas Radio preses sekretāre

Ilze Zvaigzne

Tālr. 67206691; 26322811

e-pasts: ilze.zvaigzne@radio.org.lv