Суббота, 6 июля 2024 г.

Именины: Anrijs, Arkādijs

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Maija brīvdienu programmas Latvijas Radio

Garajās maija brīvdienās Latvijas Radio būs gan Valsts neatkarības atjaunošanas svētkiem veltītas programmas, gan dzejnieka Imanta Ziedoņa atcerei un jaundibinātajam apbalvojumam veltītas pārraides.

No 1.maija pirmo reizi plašākai publikai būs iespējams apmeklēt bijušās Valsts drošības komitejas ēku, tā saukto - Stūra māju. Raidījums „Kultūras Rondo" šajā dienā no plkst.11:05 aicinās klausītājus neklātienē doties uz turieni, lai iepazītos ar Eiropas kultūras galvaspilsētas projektu - Stūra māja. Lieta NR.1914/2014.

Savukārt LR3 – Klasika 1.maija vakarā plkst.19:00 tiešraidē piedāvās sajust muzikālas svētku noskaņas Rīgas Doma kora skolas 20 gadu jubilejas koncerta tiešraidē, kurā dzirdēsit daudzus izcilus Latvijas mūziķus.

2.maijā LR1 raidījumā „Zināmais nezināmajā" plkst.10:05 par radošumu zinātnē sarunāsies izcili Latvijas zinātnieki un  fonda „Viegli" apbalvojuma „Laiks Ziedonim" stipendijas pretendenti: Daina Taimiņa, Edīte Kaufmane, Līga Bērziņa – Cimdiņa, Vjačeslavs Kaščejevs un Līga Grīnberga. Bet šīs dienas vakarā plkst.17:05 Latvijas Radioteātris pirmo reizi klausītājiem radio viļņos piedāvās noklausīties izrādes „Latviešu stāsti" epizodes. 2.maijā kā pirmo piedāvāsim aktiera Anda Stroda stāstu, bet 3., 4., un 5.maija stāstos dzirdēsit arī Baibu Broku, Ivetu Poli un Gundaru Āboliņu.

3.maijā raidījums „Kultūras rondo" no plkst.11:05 būs veltīts Imantam Ziedonim. Jau vairāk nekā gadu esam pazīstami ar Mūžīgo Imantu Ziedoni un dzejnieka dzimšanas dienā, kad piepildījies viens no viņa sapņiem - atrast un cildināt cilvēkus par izcilību jaunradē - stāstīsim par apbalvojumu „Laiks Ziedonim", kuru vakarā pasniegs „Gaismas pilī". Arī tiešraide no apbalvošanas ceremonijas būs dzirdama Latvijas Radio 1 no plkst.21:00.

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā 4.maijā plkst.10:05 tiešraidē no Rīgas Svētā Jēkaba katedrāles skanēs Svētku ekumēniskais dievkalpojums, bet plkst.11:00 LR1 klausieties īpašu raidījuma „Viensētu stāsti" ierakstu, kas tapa salidojumā, kurā tikās 50 viensētu saimnieki no visas Latvijas. Plkst. 12:00 LR1 tiešraidē skanēs Saeimas svinīgā sēde Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 24.gadadienā.

Visas Latvijas Radio programmas iespējams klausīties arī internetā latvijasradio.lv Latvijas Radio programmu jaunumiem iespējams sekot līdzi sociālo tīklu kontos twitter.com/LatvijasRadio, facebook.com/LatvijasRadio un  draugiem.lv/latvijasradio.

Latvijas Radio preses sekretāre

Ilze Zvaigzne

Tālr. 67206691; 26322811

e-pasts: ilze.zvaigzne@radio.org.lv